Davide Lorenzo heeft tot nu toe, op z'n zachtst gezegd, een zeer bijzondere voetbalcarrière achter de rug. De van oorsprong Italiaanse voetballer speelde in zijn jeugd o.a. bij Juventus, maar belandde na verloop van tijd op een zijspoor.

Omdat hij clubloos raakte, was hij spoedig op zoek naar een nieuwe club. Zo probeerde hij o.a. in Malta, Noorwegen en België een contract af te dwingen, maar diverse proeftrainingen leverde hem niks op. Ook in de Verenigde Staten waagde hij een poging een profcontract af te dwingen, maar omdat zijn werkvisum werd geweigerd kon hij in Amerika geen profcontract krijgen.

Ondanks dat hij bleef geloven en dromen van een profcarrière, moest hij zijn 'normale leven' weer oppakken. Hij ging daarom in 2018 samenwonen met zijn vriendin in Nice en werken in een restaurant als bediende. Hij was toen 23 jaar oud.

Vichai Srivaddhanaprabh

Op een dag kwam Vichai Srivaddhanaprabh, de inmiddels overleden oud-president van Leicester City, bij zijn restaurant eten. Hij raakte met Vichai aan de praat en vertelde dat hij o.a. bij Juventus speelde en nog steeds droomde van een profcarrière.

Omdat Davide Lorenzo zo sympathiek en enthousiast was, gunde Vichai hem een trial bij één van Leicester City's satellietclubs in België en Thailand. Lorenzo greep die kans en maakte veel indruk. Zoveel indruk, dat Vichai hem direct bij Leicester City U23 liet meetrainen en hem daarna zelfs een contract aanbood.

In het seizoen 2018-2019 moest hij zijn kans grijpen bij Leicester City. Echter bleven speelminuten uit en moest hij einde van het seizoen de club weer verlaten. Waar Davide Lorenzo vandaag de dag speelt, is nog onbekend. Maar deze bijzondere ervaring zal niemand meer van hem af kunnen nemen.