Voor succesvolle ondernemers is het niet anders dan normaal om jaarlijks een begroting te (laten) maken van alle ambities en de te verwachte baten en lasten. Alle acties die vervolgens nodig zijn om deze doelen te behalen, worden gedurende het jaar soms wel dagelijks behandeld om zo veel mogelijk grip te hebben op het behalen van de gewenste resultaten.

Als voetballer ben je eigenlijk ook je eigen bedrijf. Alleen waar een ondernemer producten of diensten verkoopt, een pand bezit en continue zichzelf op de juiste manier moet vermarkten, ben jij als voetballer alles in één. Je lichaam is je bedrijfspand en met je talent probeer jij een goede dienst te verrichten door elke wedstrijd zo waardevol mogelijk te zijn. Hier verdien je uiteindelijk geld mee.

Doel formuleren

Als voetballer moet je ook doelen hebben. Deze doelen moet je voor jezelf zo concreet mogelijk formuleren. Denk er bijv. aan dat jij topscorer wilt worden van de Eredivisie. Om dit doel te bereiken, zul je eerst allerlei stappen moeten maken om bijv. eerst in de Eredivisie te kunnen spelen. Zo ga je langzaam alle stappen, oftewel 'subdoelen', opschrijven die nodig zijn om bij jouw 'einddoel' te komen.

Deze subdoelen zijn enorm belangrijk. Want hier kun je op dagelijkse basis aan werken. Om bijv. topscorer van de Eredivisie te worden, zul je moeten 'leven als' een topscorer van de Eredivisie. Dit betekent dat je meerdere keren per week moet trainen op het scoren van goals, dagelijks gezond moet eten, naar de gym moet gaan, aan je sprongkracht werken, op tijd moet slapen etc.

Kritisch naar jezelf leren kijken

Dit zijn allemaal waardevolle acties die je eigenlijk dagelijks in de ochtend zou moeten opschrijven en einde van de dag moet afvinken van je to do list. Als je vervolgens einde van de week terugkijkt wat je hebt gedaan, kun je voor jezelf kritisch beoordelen hoe effectief jij de afgelopen week aan je doelen hebt gewerkt.

Daily Progression Book

Daily Progression Book is een agenda (speciaal voor atleten) waarmee je dagelijks een to do list kan opstellen. Hiermee ga je effectiever aan je doelen werken. Omdat je met een pen of potlood je doelen moet opschrijven, zul je merken dat je doelen veel tastbaarder worden en je ze veel serieuzer gaat nemen.

In Daily Progression vind je tevens voetbalspecifieke leefstijltips, inspirerende quotes, documentaire tips en meer waardoor jij extra gemotiveerd en geïnspireerd raakt tijdens jouw journey.

De kracht van schrijven

Het schrijven op papier levert een positieve bijdrage voor je hersenen. Het verbetert namelijk je concentratievermogen en je leervermogen. Daarnaast verlaagt het ook je stressniveau. Dit alles maakt het extra interessant om Daily Progression uit te proberen. Je kunt het boekje bestellen via de website van Daily Progression.

Daily Progression gebruiken als trainer of club

Ook voor clubs kan het zeer interessant zijn om Daily Progression toe te passen. Als trainer of club wil je natuurlijk dat iedere speler zich op een bepaalde manier ontwikkelt. Hoe hoger het niveau is waarop je speelt, hoe meer je afgerekend gaat worden op je kwaliteiten.

Om spelers zoveel mogelijk handvatten mee te geven om aan hun zwakke punten te werken, kun je als trainer in Daily Progession opschrijven aan welke onderdelen een speler moet werken. Vervolgens kun je wekelijks, maandelijks of per kwartaal evalueren of de speler er wel alles aan heeft gedaan om aan zijn verbeterpunten te werken.