Cristiano Ronaldo absoluut één van de beste, en volgens sommigen (nog steeds) dé beste, voetballer van de wereld die er momenteel rondloopt. De Portugese superster won in 2016 met Portugal het EK en won meerdere keren de Champions League, Supercup en het wereldkampioenschap voor clubs en nog veel meer.

Met een jaarsalaris van €200 miljoen heeft niemand ooit eerder zoveel geld verdient met voetballen dan Ronaldo. Daarnaast heeft hij nog zijn eigen bedrijven en meerdere inkomstenbronnen via grote sponsors als Nike, Binance en LiveScore. Hij mag dus absoluut spreken van een zeer succesvolle carrière als voetballer.

Zware jeugd

Het had echter voor Ronaldo ook compleet anders kunnen aflopen. Cristiano Ronaldo werd namelijk ongewenst op de wereld gebracht door zijn vader en moeder. Zijn moeder wilde abortus plegen, maar dat werd niet geaccepteerd door het ziekenhuis. Om alsnog van de ongeboren baby af te komen, ging de moeder van Cristiano veel alcohol drinken en buiten hardlopen om alsnog een miskraam te veroorzaken. Maar een miskraam bleef uit.

Toen Cristiano uiteindelijk op de wereld werd gebracht, groeide hij op in een uitzichtloze situatie. Hij woonde in een krottenwijk op het Portugese eiland Madeira in een huis met gaten in het dak. Zijn vader was alcoholist en overleed daar op latere leeftijd aan.

ronaldo vader alcohol dood overleden

Rechts de vader van Cristiano Ronaldo

Van armoede naar rijkdom

Voor afleiding ging Ronaldo vroeger vaak op straat voetballen. Op zevenjarige leeftijd ging bij lokale amateurclub CF Andorinha voetballen en later voor Nacional. Via Nacional werd hij op twaalfjarige leeftijd gescout door Sporting Lissabon. Daar doorliep hij uiteindelijk de volledige jeugdopleiding en debuteerde in het eerste elftal. De rest is geschiedenis.