Clarence Seedorf behoort absoluut tot de meest onderschatte Nederlandse voetballer ooit. Alhoewel hij bij het Nederlands elftal nooit heeft kunnen laten zien wat hij in zich had, wist hij bij meerdere grote Europese clubs zichzelf wel tot een topvoetballer te ontwikkelen.

Wij hebben het gevoel dat de kwaliteiten van Clarence Seedorf binnen Nederland behoorlijk ondergewaardeerd zijn. En dan hebben we het niet alleen over zijn voetbalkwaliteiten, maar ook over zijn prestaties buiten het veld. We hebben daarom even zeven interessante feitjes over Seedorf voor je op een rijtje gezet.

1. Spreekt zes talen vloeiend

Nederlands, Engels, Sranantongo, Spaans, Portugees en Italiaans. Clarence Seedorf is bijzonder intelligent en beheerst maar liefst zes talen.

2. Won 4 keer Champions League

Als enige Nederlandse voetballer won Seedorf met drie verschillende profclubs 4 keer de Champions League-titel. Namelijk met Ajax (94-95), Real Madrid (97-98) en AC Milan (2002-2003 en 2006-2007). Hij was tevens de eerste voetballer ter wereld die met drie clubs de Champions League won.

3. Was tot 2018 jongste Ajax-debutant ooit

Clarence Seedorf was in 1992 16 jaar en 241 dagen oud toen hij zijn debuut maakte in het eerste elftal van Ajax. Tot 2018 was hij de jongste debutant ooit voor Ajax. Ryan Gravenberch verbrak zijn record met een leeftijd van 16 jaar en 130 dagen oud.

4. Was 22 jaar fulltime prof

Op zestienjarige leeftijd begonnen en op 38-jarige leeftijd gestopt. Clarence Seedorf voetbalde maar liefst 22 jaar als prof. Hij speelde voor Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Inter, AC Milan en Botafogo FR.

5. Wilde €3 miljoen schenken

Seedorf wilde in 2008 €3 miljoen schenken aan de Surinaamse voetbalbond (SVB). Echter wilde hij in ruil daarvoor wel een kleine zeggenschap bij de bond, zodat hij kon coördineren waar het geld aan werd uitgegeven. Zijn aanbod werd toen afgeslagen.

6. Heeft een eigen voetbalclub

SV The Brothers is de club waar Clarence Seedorf de eigenaar van is. De club ligt in het plaatje Meerzorg en komt uit in de hoogste voetbalcompetitie van Suriname. SV The Brothers is een satellietclub van de Italiaanse club AC Monza (Serie B).

7. Behaalde een universitaire diploma

De Surinaamse middenvelder studeerde zeven jaar lang tijdens zijn periode bij AC Milaan aan de Bocconi-universiteit. Hij volgde een Psychologie-studie en werd daarom vaak Il professore genoemd.