Een kleine vijftien jaar geleden stond de ex-Feyenoorder nog in de finale van de Europa Cup tegen Borussia Dortmund, maar nu is alles compleet anders. Christian Gyan zit diep in de schulden en werkt in de haven om zijn schulden af te kunnen betalen.

De inmiddels 37-jarige Ghanees is naar eigen zegge slachtoffer geworden van 'eigen goedheid'. Je ziet het vaker bij Afrikaanse voetballers. Zodra iemand profvoetballer wordt, verwacht het hele dorp dat hij de volledige infrastructuur verbeterd, maandelijks een paar duizend euro overmaakt en een aantal nieuwe scholen laat bouwen in het dorp. Echter kunnen maar weinig profvoetballers dit volledige eisenpakket zonder moeite veroorloven. Christian Gyan was één van de voetballers die niet genoeg verdiende, maar toch in dit geintje trapte.

Van profvoetballer naar havenarbeider

Nu werkt hij in de ijskoude haven om zijn schulden af te kunnen betalen. Het is echter geen pretje om in de haven te werken. Het stinkt er behoorlijk, er heerst een rauwe mentaliteit en het verdient bar slecht. Gelukkig kan Gyan ook af en toe helpen bij Feyenoord Soccer Schools om wat extra zakcentjes bij te verdienen. "Niemand is te groot om in de haven te gaan werken! Waarom zou ik niet in de haven gaan werken? Omdat ik profvoetballer ben geweest en de Europa Cup heb gewonnen? Nee. Profvoetballer is ook gewoon een baan, net als in de haven werken."