Yannick Carrasco behoorde enkele jaren absoluut tot een van de sterspelers van Atletico Madrid. Na een financiële tussenstop in China is de Belg weer terug op het oude nest. De plek waar hij op jonge leeftijd belandde nadat hij vrijwel alles opzij zette om zijn voetbaldroom te realiseren.

Carrasco speelde in de jeugdopleiding bij KRC Genk en woonde samen met Kevin de Bruyne bij een gastgezin. Tijdens een jeugdinterland tegen Luxemburg kregen de scouts van AS Monaco hem op de radar en raakte zeer gecharmeerd van zijn voetbalstijl. Terwijl KRC Genk totaal niet bezig was om Carrasco een profcontract aan te bieden, dacht AS Monaco daar wel anders over.

Proefstage

Op zestienjarige leeftijd mocht Carrasco stage lopen bij de AS Monaco, maar in diezelfde week had hij ook zijn schoolexamens. Voor zijn gevoel van zijn profvoetbalambitie echter veel belangrijker dan zijn schoolexamens. Hij meldde zich daarom ziek op school en ging op avontuur in Frankrijk.

Zelfverzekerdheid

Na terugkomst van zijn stage bij AS Monaco, was KRC Genk ineens van gedachte veranderd. Ze besloten Carrasco met het eerste elftal mee te laten trainen omdat hij plotseling opviel vanwege zijn profmentaliteit.

Hij liet school voor wat het was en gaf totaal geen aandacht meer aan zijn eindexamens. Op zijn wiskunde examen liet hij zelfs het hele formulier leeg en plaatste hij alleen de drie magische woorden op het blaadje: "Ik word profvoetballer".

Hij vertrok naar AS Monaco, om na drie seizoen de club weer te verlaten voor €15 miljoen. Hij tekende bij Atlético Madrid en vertrok na drie succesvolle seizoenen naar de Chinese Super League om zijn zakken te vullen. Inmiddels speelt hij weer voor de Madrilenen.