Branco van den Boomen speelde in 2020 nog voor de Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie. Maar na een topseizoen met Toulouse in de Ligue 2 maakte hij in 2022 zijn debuut op het hoogste niveau in Frankrijk.

De geboren Eindhovenaar speelde op negentienjarige leeftijd nog voor Jong Ajax, maar kreeg daar geen nieuw contract aangeboden. Hij besloot een stap terug te doen en via een tussenstap bij De Graafschap kreeg hij een kans om zich in de Eredivisie te bewijzen bij Heerenveen.

Stap terug naar KKD

Bij sc Heerenveen wist Branco van den Boomen geen voet aan wal te zetten waardoor hij in het seizoen 2016-2017 werd verhuurd aan Willem ll. Ook in Tilburg wist hij nog geen indruk te maken, waardoor hij noodgedwongen weer een stapje terug moest doen naar FC Eindhoven.

Bij FC Eindhoven wist hij in zijn tweede seizoen eindelijk zijn draai te vinden. Met 11 goals en 14 assists leverde hij een belangrijke bijdrage in de productiviteit van het elftal. Hierdoor wilde De Graafschap hem graag weer terugnemen. De club uit Doetinchem nam hem vervolgens voor €300.000 over.

Stap omhoog naar Ligue 2

Bij De Graafschap ging Branco van den Boomen keihard door met presteren. Hij had slechtst één seizoen nodig voordat Toulouse FC hem overnam naar de Franse Ligue 2 voor €350.000. Bij Toulouse FC wist hij in zijn tweede seizoen met 21 assists en 12 goals de absolute MVP van de Ligue 2 te worden. Met 40% directe aandeel in alle gescoorde doelpunten van Toulouse was Branco van den Boomen misschien wel dé man die Toulouse kampioen maakte.

Hierdoor gingen ze vanaf het seizoen 22-23 spelen in de Franse Ligue 1. Toulouse versterkte zich vervolgens met o.a. Zakaria Aboukhlal en Thijs Dallinga. Stijn Spierings (ex RKC en Sparta) speelde al sinds 2020 bij Toulouse FC. In de zomer van 2023 vertrok Branco van den Boomen transfervrij naar Ajax.