Anthony Elanga was jarenlang een van de grote beloftes uit de jeugdopleiding van Manchester United. De geboren Zweed maakte op twaalfjarige leeftijd een transfer van Hattersley naar de Manchester United Academy en debuteerde op achttienjarige leeftijd in de The Theatre of Dreams.

Een echte doorbraak bij Manchester United bleef echter uit. Elanga werd nooit basisspeler en maakte in de zomer van 2023 een transfer van €17 miljoen naar Nottingham Forrest. Ondertussen was de aanvaller bezig met een indrukwekkende body-transformatie. Waar Elanga niet lang geleden nog een slanke voetballer was met weinig spiermassa, is hij nu een explosieve spierbonk en straalt hij enorm veel zelfvertrouwen uit.

Body-transformatie

En dat zelfvertrouwen werpt zijn vruchten af. Met 2 goals en 3 assists uit 11 wedstrijden is hij nu al bijna evenveel doelpunten betrokken als hij bij Manchester United in 55 wedstrijden was (bij betrokken bij acht goals).

Elanga traint tegenwoordig op regelmatige basis met een Performance Coach. Die helpt hem op het gebied van plyometrie, explosieve kracht, techniek, uithoudingsvermogen en meer. De resultaten zijn niet alleen zichtbaar in zijn statistieken, maar ook in zijn fysieke gesteldheid.

Before:

Training:

Now: