In de Duitse Bundesliga hebben bijna alle clubs ondanks de coronacrisis besloten om de groepstrainingen deels te hervatten. Men hoopt in Duitsland in de eerste en tweede week van mei de competitie alweer te hervatten.

De meeste clubs gaan vanaf deze week in kleine groepjes van maximaal 4 personen trainen. Er mag tijdens deze training geen fysiek contact met elkaar zijn, maar ze mogen wel weer op het veld gaan trainen.

Fysieke testen

Bij Union Berlin beginnen ze de trainingsweek met conditionele testen om in beeld te krijgen wat de huidige fysieke staat van de spelers is. Daarmee kunnen ze makkelijk in kaart brengen hoeveel er nog aan de winkel is voor de spelers om straks weer zo fit mogelijk te competitie te hervatten.

Groepjes van 7

Bij Schalke 04 gaan ze de groepstrainingen uitbreiden van groepjes van 2 naar groepjes van 7 personen. Iedere speler van Schalke heeft zijn eigen kleedkamer om zich om te kleden. Op het veld moet er met gepaste afstand worden getraind.

FC Augsburg

FC Augsburg traint vanaf 23 maart al in kleine groepjes op het veld. Zij waren een van de eerste die besloten om de groepstrainingen deels te hervaten op het veld.