Azzedine Ounahi was bij Marokko een van de grote smaakmakers tijdens het WK in Qatar. De middenvelder blonk met zijn gedurfde spel en zijn mooie techniek o.a. uit tegen landen als Spanje, Portugal en Frankrijk en won de harten van veel voetbalfans.

Ounahi speelde in het seizoen 2022-2023 bij de Franse hekkensluiter Angers SCO in de Lique 1. Twee jaar daarvan, in 2020, speelde de technicus nog in het tweede elftal van Strasbourg in de Franse Championnat National 3. Dat staat gelijk aan het vijfde niveau in de Franse voetbalpiramide.

Voetbalacademy

Hij kwam bij Strasbourg terecht nadat hij werd gescout via de Marokkaanse voetbalacademy Academie Mohammed VI de Football. In 2022 werd deze academy door de FIFA nog uitgeroepen tot één van de beste voetbalacademies ter wereld. De academy is opgericht door de Marokkaanse koning Mohammed VI met als doel is om het voetbalniveau in Marokko te verbeteren en meer talenten door te laten breken.

Toptransfer

Na het WK ging direct de geruchtenmolen aan. Volgens diverse bronnen stond Azzedine Ounahi direct in de belangstelling van clubs als FC Barcelona, Liverpool en Leicester City. Ook de voorzitter van de club ging er al gelijk vanuit dat Ounahi niet langer bij Angers SCO blijft voetballen.

"We bereiden ons voor op meerdere scenario's. We gaan er vanuit dat zowel Sofiane Boufal als Azzedine Ounahi deze winter of aankomende zomer gaan vertrekken." vertelt Saïd Chabane, voorzitter van Angers SCO.

Januari 2023 tekende Ounahi uiteindelijk een meerjarig contract bij Olympique Marseille.