AZ leverde afgelopen seizoen qua speelminuten de meeste spelers die afkomstig zijn vanuit eigen jeugd. Met o.a. een Owen Wijndal, die maar liefst iedere speelbare minuut in de Eredivisie speelde, sloot AZ het seizoen 2020-2021 af met een speeltijd van 39,1% per speler uit eigen jeugd.

Statistieken bureau CIES Football Observatory publiceerde onlangs deze cijfers na een onderzoek naar welke club de meeste spelers uit eigen jeugd liet spelen. Ajax staat tweede op het lijstje met een percentage van 37,3% en FC Twente derde met 32,1%.

Gemiddelde leeftijd per selectie

CIES Football Observatory leverde tevens de resultaten uit een onderzoek naar wat de gemiddelde leeftijd was van alle spelers die speelminuten maakten bij hun club. FC Twente staat nummer 1 op dit lijstje met een gemiddelde leeftijd van 23,8 jaar oud. AZ staat tweede met 24,3 jaar oud en PSV derde met 23,6 jaar oud. Ajax staat ergens in de middenmoot met een leeftijd van 25,2 jaar oud. Feyenoord eindigde derde van onderen met een gemiddelde leeftijd van 26,8 jaar oud.