Ander Herrera is alweer bezig aan zijn derde seizoen bij PSG. De Spaanse middenvelder kwam in 2019 over van Manchester United en wist sindsdien al zes prijzen te winnen met de Parijse topclub.

Voeding speelt een belangrijk onderdeel bij de prestaties van een club. Als je bij PSG voetbalt, kun je er dan ook vanuit gaan dat ze de allerbeste koks, diëtisten en voedingscoaches in huis nemen. Als we Ander Herrera moeten geloven, hebben ze dat ook gedaan. In een interview met Fútbol Emotion vertelt de middenvelder namelijk dat alle spelers bij PSG op wedstrijddagen rode bietensap moeten drinken.

"Het is wetenschappelijk bewezen dat rode bieten prestatiebevorderend werken. Iedere wedstrijddag moeten we het drinken. Sommige jongens vinden het smerig, maar ik vind het best lekker. Je urine kan er rood van worden, dus toen ik het voor het eerst dronk dacht ik dat ik bloed plaste." vertelt Herrera.

Functie bietensap

In rode bieten zit het stofje nitraat, dat in je lichaam wordt omgezet in nitriet. Nitriet kan bloedvaten verwijden waardoor je makkelijker zuurstof kunt transporteren. Hierdoor kun je meer energie genereren, krijg je minder snel verzuring en kun je sneller herstellen.