De loopbaan van Nasser El Khayati is meer dan bijzonder. De spelmaker speelt sinds begin van dit jaar in de Eredivisie en heeft al veel indruk weten te maken. De middenvelder produceerde dit seizoen al zes goals en drie assists in 14 wedstrijden.

Het had echter ook compleet anders kunnen aflopen voor Nasser El Khayati. Een paar jaar geleden speelde hij namelijk nog voor Topklasser (tegenwoordig bekend als Derde divisie) Kozakken Boys. Destijds werkte hij naast voetbal in de Rotterdamse haven, waar hij containers moest laden en lossen. Nu, drie jaar later, is hij 28 jaar oud en blaast hij zijn voetbalcarrière een nieuw leven in.

Wat deed El Khayati tot zijn 25ste?

El Khayati groeide op in de jeugdopleiding van amateurclub RKSV Leonidas in Rotterdam en speelde nog even voor Excelsior en PSV. Later verhuisde hij naar FC Den Bosch, waar hij uiteindelijk op zeventienjarige leeftijd debuteerde in de Jupiler League. Na een korte periode bij NAC, kwam hij via Olympiakos Nicosia (Cyprus) en KV Turnhout (3e klasse België) in 2014 bij Kozakken Boys Terecht.

Bij Kozakken Boys scoorde hij 12 goals in 17 wedstrijden en kreeg hij van Jimmy Floyd Hasselbaink een kans in de Engelse League Two bij Burton Albion. Nee een sterke periode bij Burton Albion, nam Hasselbaink hem mee naar Championship-club Queens Park Rangers. Begin 2017 verhuurde de Engelse club El Khayati voor een halfjaar aan ADO Den Haag, waar hij dus veel indruk wist te maken. Afgelopen zomer tekende hij uiteindelijk een driejarig contract in Den Haag.

Bron foto: FunX