Je hebt verschillende soorten amateurvoetballers. Sommige voetballen puur voor de gezelligheid, sommige voor hun conditie en sommige hebben een serieuze ambitie om hoger op te komen in de voetballerij. Speciaal voor de laatste genoemde soort voetballers hebben wij hieronder een aantal handige tips samengesteld.


1. Keihard trainen Iedere training zul je 100% inzet moeten tonen om je ambitie te kunnen bereiken. Wanneer je wordt uitgenodigd voor een testtraining bij een profclub zul je fit moeten zijn en conditioneel makkelijk moeten kunnen meedraaien.


VL 2. Voetbal-CV online plaatsen Een online Voetbal-CV is onmisbaar voor iedere voetbalspeler met een ambitie. Als je hoger op wilt komen moet je bereikbaar zijn voor trainers en scouts van andere clubs. Zorg ervoor dat je een profiel hebt op www.voetballoopbaan.nl zodat trainers altijd informatie van je kunnen inwinnen.


3. Uitdagingen aangaan Probeer zoveel mogelijk testwedstrijden te spelen en zoveel mogelijk uitdagingen aan te gaan. Verleg je grenzen en probeer ook in het buitenland een poging te wagen om een profcontract af te dwingen.


4. Gezond eten Gezonde voeding is de basis van topsporter. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk junkfood eet, weinig alcohol drinkt en geen sigaretten rookt. Als je je lichaam goed onderhoudt door een gezonde basis te leggen, zul je veel positiever in het leven staan en veel meer energie overhouden tijdens het voetballen. Schermafbeelding 2016-10-21 om 11.28.08 5. Voetbalnetwerk ontwikkelen Zonder netwerk is je kans veel kleiner op succes, dan met een netwerk. Op www.voetballoopbaan.nl is het mogelijk om contacten toe te voegen tot je persoonlijke netwerk, zodat jij stap voor stap je voetbalnetwerk een boost kan geven.