Als voetbalspeler is het belangrijk om je goed voor te bereiden op een voetbalwedstrijd. De ene voetballer drinkt zichzelf helemaal lam op de avond voor de wedstrijd, terwijl de ander er juist alles aan doet om zo fris mogelijk voor de dag te komen.

Wij adviseren je uiteraard om voor optie 2 te kiezen. Verder kunnen we je adviseren om de onderstaande tips op te volgen om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op een voetbalwedstrijd.

1. Kijk een motivatiefilmpje op YouTube

Ga naar YouTube en kijk een videocompilatie van een speler die op dezelfde positie speelt en jou kan motiveren. Denk bijv. aan video's van skills van Mbappé, Neymar, Messi, Modric, Xavi, Marcelo, Sergio Ramos, Virgil van Dijk, Neuer, etc.

2. Visualiseren

Het kan helpen om met name na het kijken van een videocompilatie je eigen wedstrijd alvast te visualiseren. Dit betekent dat je je volledig gaat inbeelden hoe jij de wedstrijd gaat spelen. Welke acties ga je maken, hoe ga je scoren, wat voor passes ga jij geven etc. Probeer dit ongeveer 5 tot 10 minuutjes te doen.

3. Let op je voeding

Je voeding is je brandstof. Zonder goede voeding zul je niet optimaal kunnen presteren. Net zoals je geen cola in de brandstoftank van je auto moet stoppen, moet je ook geen rotzooi in je eigen lichaam stoppen.

 4. Goede nachtrust

Zorg dat je de nacht voor de wedstrijd een goede nachtrust hebt gehad. Ga op tijd naar bed en sta op tijd op. Pak ongeveer tussen de 7 - 9 uur slaap. In deze blog geven we meerdere slaaptips om het maximale uit je slaap te halen.

5. Verzin een ritueel voor de wedstrijddag

Bijna iedere profvoetballer heeft een ritueel die hij/zij standaard uitvoert op een wedstrijdwedstrijd. Sommige voetballers drinken een speciale mok thee, de ander doet een gebed naar God en sommige keepers tikken eerst tien keer de lat aan zodra zij het veld op komen. Het verschilt dus enorm per persoon en je kunt voor jezelf bepalen waar jij je het lekkerst bij voelt.