'Superfoods' zijn voedingsmiddelen die heel veel belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten bezitten voor het menselijke lichaam. Met name topvoetballers maken regelmatig gebruik van deze superfoods, om hun lichaam zo gezond mogelijk te houden.

De meeste superfoods zijn gewoon te vinden in de Albert Heijn of bij een lokaal natuurwinkeltje die veel biologische producten verkoopt. Het is vaak iets duurder, maar er wordt veel minder rotzooi aan toegevoegd en is op lange termijn veel gezonder voor je lichaam.

1. Goij Bessen:

In goji bessen zitten veel vezels en vitaminen. Probeer dagelijks ongeveer 25 gram van deze bessen te eten. Je kunt ze ook in een smoothie mixen, in je thee of in je muesli doen. Per 100 gram goji bessen zit er ongeveer 12% eiwitten, 100% ijzer, 18 % zink en 91% seleen in.

2. Tarwegras:

Tarwegras is gras dat je in een poedervorm kunt kopen. In dit poeder zitten gigantisch veel belangrijke voedingstoffen voor je lichaam. Er zitten o.a. Vitaminen A, B, C, ijzer, magnesium, natrium en nog veel meer in. Verwerk één lepeltje tarwegras met water, mix het in een blender en drink het daarna op.

3. Pure Cacao poeder:

In rauwe cacao zitten bizar veel antioxidanten. Er bestaan geen andere voedingsmiddelen die zo rijk zijn aan antioxidanten als rauwe cacao. Je kunt het makkelijk online bestellen of kopen bij een lokale natuurwinkel. Meng de cacao poeder in je yoghurt of in een heerlijke smoothie.

4. Chiazaad:

Chia zaden zijn zaden die oorspronkelijk uit Mexico komen. De zaden zijn hartstikke gezond voor je lichaam en je geest. Ze zijn rijk aan eiwitten, antioxidanten, omega-3, vezels, calcium, magnesium en ijzer. De zaden hebben relatief weinig smaak, dus je kunt ze in principe overal doorheen mengen. Je kunt ze mengen in je brintha, shake, smoothie, salade etc.

5. Acai bessen:

Acai bessen komen van oorsprong uit de Amazone in Zuid-Amerika. In de bessen zitten behoorlijk veel biologische antioxidanten (Anthocyanen) en zijn daarom hartstikke goed voor je immuunsysteem. Verder zijn ze goed voor je bloedsomloop, bloedvaten, huid, darmen en werken ze goed tegen allergische reacties.