Trage voetballers heb je in bijna ieder team wel rondlopen. Ze spelen vaak als links- of rechtshalf, op de back-positie of centraal achterin. Net als iedere andere speler, hebben ook zij hun unieke kwaliteiten, maar op het gebied van snelheid haken ze vaak af.

Om toch meer voordeel uit je sprintduels te halen is het belangrijk dat je je focus legt op de volgende zaken. Bekijk hieronder welke vijf zaken belangrijk zijn:

1. Train je traptechniek Een goede trap is een musthave voor een trage voetballer. Probeer een goede trap in je benen te ontwikkelen, zodat jij gouden passes kan geven aan je teamgenoten. De bal gaat immers snellers dan je benen..

2. Probeer onnodig lichaamsvet te verliezen

Onnodig lichaamsvet is een grote stoorzender wanneer jij je snelheid wilt gebruiken. De vele onnodige kilo's zorgen er namelijk voor dat je minder snel en explosief kunt sprinten. Probeer goed op je voeding te letten en meer je best te doen tijdens trainingen.

3. Train je explosiviteit

Explosieve trainingen zoals Box Jumps, Explosive Squats en Lunges zijn goed om meer explosiviteit in je benen te krijgen. Hierdoor zul je sneller worden op de eerste meters.

4. Haal stuwkracht uit je armen

Als je de juiste lichaamsbeweging hanteert kun je d.m.v. je armen stuwkracht ontwikkelen. Zorg ervoor dat je tussen je bovenarm en je onderarm een hoek van 60 tot 90 graden houdt en zwaai met je armen lichtjes heen en weer. Probeer je armen tevens kort langs je lichaam te houden.

5. Sprint met kortere passen

Kortere passen zorgen ervoor dat je continue snelheid kunt geven aan je sprint. Bij lange passen ‘zweven’ je voeten eigenlijk alleen maar in de lucht en kun je geen extra snelheid meegeven.