Een basisplek afdwingen is niet voor iedereen even makkelijk. Of je nu kwalitatief, conditioneel of mentaal niet goed genoeg bent voor een basisplek, zal je er altijd alles aan moeten doen om te vechten voor je plek in de basiself.

Na de winterstop zullen er weer nieuwe kansen en mogelijkheden zijn om een basisplek af te dwingen, daarom hebben wij hieronder 4 belangrijk tips samengesteld die je kunnen helpen om 2018 positief te beginnen.

1. Train voor jezelf

Om ieder geval fit te blijven (of te worden) is het belangrijk dat je tijdens de winterstop hard voor jezelf blijft trainen. Je conditie kan namelijk snel achteruit gaan wanneer je twee tot drie weken geen lichamelijke inspanning krijgt.

2. Let op je voeding

Het is belangrijk om met name tijdens de feestdagen goed op je voeding te letten. Wanneer je te veel ongezonde voeding tot je neemt, kun je al snel in gewicht aankomen. Hierdoor zal het alleen nog maar moeilijker om een basisplek te krijgen na de winterstop.

3. Behoud balgevoel in de zaal

Balgeval is iets wat sommige spelers snel kunnen verliezen als ze een tijdje niet voetballen. Probeer dus tijdens de winterstop regelmatig nog een balletje te trappen. Dit kun je bijvoorbeeld in de zaal doen.

4. Drink en rook niet

Het drinken van alcohol of het roken van sigaretten, waterpijp of zelfs drugs heeft een zeer negatieve invloed op je conditie. Probeer hier dus ook tijdens de winterstop vanaf te blijven en blijft gedisciplineerd.

5. Ga naar de sportschool

Vooral in de winterstop is een sportschool de perfecte plek om regelmatig te bezoeken om je lichaam sterker en fitter te maken. Je kunt hier krachttrainingen, mobility trainingen en oefeningen voor je explosiviteit.