Sadio Mané is niet meer weg te denken in het sterrenelftal van Liverpool en wist afgelopen seizoen zijn harde werk te belonen door voor het eerst in zijn leven een Champions League-finale en een WK te spelen.

Maar los van dat is Mané gewoon een geweldige voorbeeldprof. Waarom? Na het lezen van de punten hieronder zul je het begrijpen.

1. Hij maakt toiletten schoon in de moskee

Dit filmpje dook onlangs op van SadioMané in een lokale moskee in Liverpool. Hij was toilette aan het schoonmaken in de moskee en laat daarmee zien zich absoluut niet hoger te voelen dan de 'normale burger', iets waar veel voetballers helaas wel last van hebben.

2. Hij stuurde 300 shirtjes naar zijn geboortedorp

Vlak voor de Champions League-finale stuurde Mané 300 shirtjes naar zijn geboortedorp zodat iedereen de finale kon kijken in zijn shirt. Na de finale keerde hij nog even terug naar het dorp om zijn Champions League-medaille te laten zien.

3. Sportieve prestaties

Sportief gezien boekt Mané geweldige resultaten. In zijn productiviteit is hij stabiel en belangrijk voor Liverpool. Dit seizoen is hij al goed voor vier goals in vier wedstrijden en vorig seizoen produceerde hij 20 goals en negen assists in 44 wedstrijden (competitie en Champions League). 

4. Hij laat voor 2 ton een school bouwen in Senegal

"Education is very important" vertelde Sadio Mané toen hij 200.00 pond (c.a. €220.000,-) investeerde in zijn geboortedorp in Senegal om een school te laten bouwen.

5. Van semi-prof naar ultieme prof

Vijf jaar geleden speelde hij nog bij het Franse Metz in de derde divisie en dit jaar speelde hij de Champions League-finale. Ook sportief gezien is Mané een voorbeeld voor velen.