Stel dat jij de kans krijgt om profvoetballer te worden in Amerika? Stel dat jij de je beroep kan uitoefenen in een stad als Los Angeles of New York? Veel profvoetballers weigeren een overstap naar dit soort plekken, puur omdat het niveau niet te vergelijken is met een Europese topcompetitie.  Maar wat nou als het niveau jou helemaal niet zo heel veel uitmaakt? Wat nou als je gewoon lekker wilt genieten van je leven, in een mooie stad wilt wonen en als een baas door het leven wilt gaan? Dan is een overstap naar de VS misschien wel iets voor jou. Wij zetten de belangrijkste voordelen even voor jou op een rijtje: 1. Je komt vaak in een droomstad terecht Los Angeles en New York zijn typische steden waar de meeste mensen jarenlang voor moeten sparen om een keer naar op vakantie te gaan. Hoe geweldig is het om op zulke mooie plekken je beroep uit te oefenen? 2. De salarissen zijn prima De salarissen in de VS kunnen behoorlijk oplopen. Omdat ze in Amerika voetbal willen stimuleren, wordt er veel geïnvesteerd in de sport en kun je als buitenlander een leuk zakcentje verdienen. Als gemiddelde voetballer uit Europa kun je makkelijk een paar ton of in sommige gevallen wel meer dan een miljoen euro per jaar opstrijken. 3. De weersomstandigheden zijn prima Met name in de staten California en Florida is het vaak heerlijk weer. De temperaturen liggen daar het hele jaar door ongeveer tussen de 20 en 30 graden. Dus als je een mooie club aan de kust kan vinden, kun je iedere na je training lekker op het strand herstellen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

One day closer 🙌

Een bericht gedeeld door Atlanta United FC (@atlutd) op


4. De trainingsintensiteit ligt hoog In Amerika geldt één ding: meten is weten. Clubs meten de prestaties van de spelers met moderne technische gadgets en hechten veel waarde aan de resultaten die uit deze testen komen. Hiermee proberen ze het maximale uit iedere speler te halen en daarom ligt de intensiteit van de trainingen vaak heel hoog. Het voordeel hiervan is dat je heel fit gaat worden. 5. Je verveelt je nooit in Amerika Wat ga je doen op een doordeweekse vrije dag, of in het weekend? Er valt in de meeste Amerikaanse steden genoeg te beleven. Je kan een basketbal-, American Football-, honkbalwedstrijd bezoeken. Of je gaat naar een concert van een van je favoriete Amerikaanse artiesten. In de grote steden in Amerika is altijd wel wat leuks te doen in je vrije tijd.


Wil jij je conditie individueel kunnen testen? Of ben jij een trainer die meer inzicht wilt krijgen in de conditionele staat van het team? Bestel dan het e-book Conditietesten. test je conditie snelheid uithoudingsvermogen lenigheid fms