Binnen iedere selectie heb je bepaalde stafleden en spelers rondlopen die nou eenmaal meer aandacht krijgen dan de rest. Zo krijgt de topscorer, aanvoerder en de hoofdtrainer vaak veel aandacht, maar zijn er ook nog andere 'onzichtbare' mensen die vaak ondergewaardeerd worden. Herken jij ze ook?

1. Assistent-trainer

Assistent-trainers worden vaak over het hoofd gezien, maar zijn zeer belangrijk in de ondersteuning van de hoofdtrainer. Hoofdtrainers hebben namelijk vaak iemand nodig die een andere blik ergens op kan werpen en dat kan essentieel zijn om net die overwinning over de streep te slepen.

2. De 'matige' speler(s)

Matige spelers leveren negen van de tien keer meer arbeid dan de rest. Voetballend zijn ze vaak wat minder, maar qua inzet zijn ze absoluut één van de betere. Jammer deze spelers niet de juiste waardering krijgen.

3. De tweede keeper

De eerste keeper krijgt vaak heel veel kansen van de trainer en zal niet snel gewisseld worden. Tweede keepers zitten dus meestal 90% van het seizoen op de bank. Dit is mentaal behoorlijk zwaar, maar toch hoor je ze nooit klagen en zijn ze altijd van de partij.

4. De stofzuiger

De stofzuiger is vaak de spelers die als verdedigende middenvelder speelt en heel veel ballen onderschept en counters stopt van de tegenstander. Voetballend zijn ze vaak wat minder, maar men onderschat gauw hoeveel arbeid dit soort spelers leveren.

5. De leider

Leiders regelen vaak oefenwedstrijden en trainingskampen, zorgen dat alle materialen aanwezig zijn tijdens trainings- en wedstrijddagen, zorgen dat de spelers zich comfortabel voelen en nog veel meer. Kortom, het zijn zeer belangrijke mensen die meer waardering zouden moeten krijgen.