Voetballers kunnen de hele wereld over reizen om hun beroep uit te oefenen. De meeste spelers kiezen ervoor om dichtbij huis te blijven en gaan liever niet de grens over. Toch bestaan er een hoop avonturiers die hun geluk liever in het buitenland willen beproeven.

Niet geheel onterecht, want in het buitenland kun je als voetballer best veel geld verdienen. In landen als Engeland, Spanje en Duitsland verdienen de spelers miljoenen euro's, maar er bestaan ook genoeg 'onbekende' landen waar je als voetballers veel geld kunt verdienen.

Het voordeel van voetballen in het buitenland is dat je weinig of geen belasting betaalt, huisvesting en vervoer volledig voor je wordt geregeld en het leven meestal een stuk goedkoper is dan in Nederland.

1. Cyprus

Voor het niveau waarop je in Cyprus speelt krijg je vaak best goed betaald. Daarnaast zijn de belastingen hier in Cyprus veel lager dan in Nederland en daarom trekken veel Nederlandse voetballers naar dit prachtige eiland. De leefomstandigheden (huisvesting) kunnen echter wel behoorlijk slecht zijn als je hier geen goede afspraken over maakt met je club. Wees hier dus alert op.

2. Verenigde Arabische Emiraten

De brutosalarissen in de Arabische Emiraten worden netto uitgekeerd voor buitenlandse voetballers. Het niveau in de competitie is relatief laag, dus je kunt er redelijk makkelijk geld verdienen. Het voordeel is dat wanneer je als buitenlander wordt gehaald, je best veel geld kunt eisen. In een eerdere blog vertelde we al hoeveel geld voetballers in Dubai betaald krijgen.

3. Indonesië

Alhoewel het gemiddelde inkomen van een inwoner in Indonesië enorm laag ligt, kun je er als Nederlandse voetballer toch best veel geld verdienen. Het voordeel van voetballen in Indonesië is dat 'het leven' enorm goedkoop is. Omdat je al met €200-€400 een goed leven kan leiden in Indonesië, heb je aan een enkele winstpremie voldoende om de hele maand te kunnen leven. De rest van je salaris kun je in principe gewoon sparen als je verder geen hoge lasten hebt.

4. Bulgarije

Bulgarije kent een van de laagste belastingtarieven in Europa. Het nadeel van voetballen in Bulgarije is echter wel dat veel spelers betalingsproblemen hebben ervaren met hun club. De kans is klein dat je helemaal geen geld krijgt, maar het kan soms een hoop stress geven als betalingen (veel te) laat binnenkomen. Hier tegenover staat wel dat je heel veel geld kunt verdienen en het niveau relatief laag is in Bulgarije.

5. Thailand

Voetballen in Thailand kan je meer opleveren dan je denkt. Net als in Indonesië is het leven enorm goedkoop en kun je vrijwel je gehele salaris iedere maand opzij zetten. Wanneer je als 'grote speler' wordt gehaald naar Thailand, kan je nog veel meer geld verdienen. In een eerdere blog vertelde we al hoeveel geld spelers in Thailand verdienen.