Iedere voetballer krijgt ooit te maken met een vormdip. Het maakt niet uit of je de topscorer uit het team bent, of de 'zwakste schakel'. Iedere voetballer kent goede en slechte fases in zijn carrière. Maar hoe ga je ermee om? Dat bepaalt namelijk of je snel uit je vormdip komt, of niet.

Met de onderstaande tips ga je wellicht professioneler om met een vormdip.

1. Blijf hard werken

Het minste wat je kunt doen is hard werken. Of je in vorm bent, of niet. Hard werken moet de basis zijn van je prestaties in het veld. Wees hier dus consequent in en laat iedere wedstrijd zien dat je het gras op wilt eten.

2. Blijf simpel voetballen

Met name tijdens een vormdip is het belangrijk om simpel te voetballen. Alhoewel Johan Cruyff altijd zei dat 'simpel voetballen moeilijk is en moeilijk voetballen simpel', is het toch belangrijk om het simpel te houden. Doe geen acties en onnodige dingen die je normaal ook niet doen.

3. Voer een gesprek met je trainer

Een goed gesprek met je trainer kan wonderen doen. Als er voldoende vertrouwen vanuit zijn kant komt, gaat een gesprek je absoluut goed doen. Zonder vertrouwen presteert geen enkele voetballer namelijk optimaal.

4. Ga vaker de sportschool in

De gym kan je mentaal sterker maken. Naast dat je je lichaam fitter maakt, zul je mentaal ook vooruitgang boeken met frequente sportschool-bezoeken. Dit kan een positief effect geven op je prestaties in het veld.

5. Volg ons op Instagram

Via onze Instagram pagina proberen we voetballers te motiveren om meer uit hun carriere te halen. Door middel van quotes en tips motiveren wij dagelijkse meer dan 20.000 voetballers, dus zorg dat je even op de follow-button klikt zodat onze posts standaard in je timeline voorbij komen!