Als jij het gevoel hebt dat je moeilijk kunt uitblinken en opzoek bent naar een vaardigheid waarmee jij jezelf kunt onderscheiden ten opzichte van de rest van het team, dan kan deze blog je misschien verder helpen.

Wij hebben hieronder namelijk vijf vaardigheden omschreven die je kunt toepassen in de wedstrijden. Probeer hier dus de aankomende periode op te trainen als jij waardevoller wilt worden voor jouw team:

1. Winnaarsmentaliteit

Dit zijn ook wel de spelers die er worden in gebracht gedurende een wedstrijd wanneer het even niet lekker gaat met het team. Ze kunnen oorlog maken en het de tegenstander behoorlijk moeilijk maken, zonder ook maar écht voetballende kwaliteiten te hebben.

2. Snelheid

Usain Bolt is hier een mooi voorbeeld van. Hij kan in principe helemaal niet voetballen, maar omdat hij zo ongelooflijk snel is en de basistechniek van een voetballer enigszins beheerst, kan hij toch voor dreiging zorgen. Hij liep al bij meerdere clubs stage, maar een contract bleef vooralsnog uit.

Het trainingsprogramma SPEED zou jou hierbij kunnen helpen om.

3. Ver ingooien

Je kent ze wel; in het veld zijn dit soort spelers vaak onzichtbaar, maar als er een ingooi t.h.v. het zestienmetergebied is, komt die opeens van de andere kant van het veld aanlopen om de ingooi te nemen. Dit soort spelers kunnen vaak extreem ver ingooien en kunnen kansrijke situaties creëren voor een team met een 'simpele'.

4. Vrije trappen

Dit soort spelers hebben vaak een goede trap en kunnen ook goed penalty's nemen. Als je over deze kwaliteiten beschikt, kun je makkelijk 10-15 doelpunten in een seizoen maken. Puur door alleen vrije trappen en penalty's ging in te schieten. Herinner je Juninho nog van Olympique Lyon? Hij scoorde maar liefst 75 doelpunten via een vrije trap in zijn gehele carrière.

5. Loopvermogen

Met name in de omschakeling zijn er maar weinig voetballers met een goed loopvermogen. Toch is dit een zeer essentieel onderdeel om het snelle spel conditioneel te kunnen belopen. Deze (makkelijk te trainen) vaardigheid mag dus absoluut gezien worden als een 'geheim wapen'. Dirk Kuyt was hier een mooi voorbeeld van.