Het is alweer maart. Dat betekent dat de winter bijna voorbij is, de lente eraan komt en de grasvelden weer mooier en egaler beginnen te worden. Het betekent ook dat het een compleet nieuwe maand is waarin je weer nieuwe mijlpalen kunt bereiken.

Je zult voor jezelf concreet moeten maken waar jij je in maart op gaat focussen. We hebben hieronder vijf doelen samengesteld die kunnen bedragen om deze maand zo succesvol mogelijk kunnen maken.

1. Maak plannen voor 2020/2021

Ondanks dat het seizoen 2019/2020 nog niet over is, zul je in maart alvast moeten rondkijken wat je aankomend seizoen gaat doen. Heb je nog genoeg ontwikkel-mogelijkheden bij je huidige club, of ben je uitgegroeid? Wil je op hetzelfde niveau blijven spelen, of wil je een stap omhoog maken? Denk hier goed over na en kijk alvast rond naar mogelijkheden.

2. Maak een trainingsschema voor jezelf

In principe adviseren wij altijd per zes weken een schema om te gooien. Maar mocht je nog geen schema hebben, of eindigt je huidige schema in maart, dan is het verstandig om een nieuw individueel trainingsschema te maken voor jezelf. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, kunnen wij ook een professioneel trainingsschema voor je uitwerken.

Dit bericht bekijken op Instagram

When it’s your birthday but you still put that work in 💪🏽😤 #26andgrateful

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay) op

3. Gezonder leven

Iedere maand zul je als doelstelling moeten hebben om steeds gezonder te gaan leven. Met gezond leven bedoelen we zowel de fysieke als mentale gezondheid. Dit betekent dat je niet alleen sportspecifiek maar ook gezond moet eten, goed moeten slapen, tijd maken voor familie en vrienden, dagelijks voldoende water drinken, boeken lezen en lekker ontspannen.

4. Werk aan je statistieken

Met name voor aanvallers, aanvallende middenvelders en keepers zijn statistieken een belangrijk onderscheidend onderdeel. Dit doe je door te focussen op goals, assists en cleansheets (keepers). Zorg dus dat je je productiviteit verhoogt als veldspeler en opschrijft hoeveel goals/assists je aan je statistieken wilt bijschrijven in maart. Als goalie wil je uiteraard streven naar zoveel mogelijk cleansheets.

5. Meer focus, minder afleiding

Je zult een goede focus moeten hebben om minder snel afgeleid te raken. Met name een smartphone kan voor veel afleiding zorgen. Een goede tip is dan ook om al je meldingen op je telefoon uit te schakelen. Dit zorgt voor meer rust in je hoofd. 95% van de meldingen op je telefoon zijn vaak zaken die totaal niet relevant zijn en je dus voor niks afleiden.