Ronaldo zal het er wel zwaar mee hebben, maar iedere grote voetballer zal er op een dag mee te maken hebben; de media die je naar beneden wilt halen. Of je nu Messi, Ronaldo of Neymar bent. Gaat het goed, dan is de media je beste vriend. Maak je één foutje, zijn ze je grootste vijand.

Maar wat kun je doen wanneer de media opeens je vijand is geworden?

1. Blijf mentaal sterk

Veel profvoetballers mediteren of hebben een mental-coach. Zij zorgen ervoor dat je mentaal in balans blijft. Het is belangrijk dat je je ding blijft doen en dat de media geen invloed heeft op je prestaties in het veld.

2. Ga vaker trainen

In plaats van lopen mekkeren en excuses verzinnen, kun je er ook gewoon voor kiezen om extra trainingssessies in te plannen. Zet de negatieve energie vanuit de media om in positieve krachten en zorg dat je er juist sterker uitkomt.

3. Zit minder vaak op je telefoon

Als voetballer is het sowieso belangrijk om negatieve mediabronnen te vermijden, maar door Facebook en Instagram kom je er soms niet onderuit. Helemaal dan is het belangrijk om gewoon minder vaak op je telefoon te zitten.

4. Ga er even tussenuit

Als je de negatieve sleur zich langer aanhoudt dan je had verwacht, kan het slim zijn om er even tussenuit te gaan. Dit betekent niet dat je gelijk een week op vakantie moet gaan, maar je kan er ook gewoon een dagje tussenuit. Je kunt bijvoorbeeld een SPA bezoeken of een dagje naar een pretpark gaan.

5. Vind een betrouwbaar platform

Soms kan het handig zijn om jouw kant van het verhaal te vertellen. Zoek dan een radiostation of ander platform op waarbij jij je volledige verhaal kan doen, zonder dat er wordt geknipt en geplakt.