Buitenspelers bestaan er in alle soorten en maten. Sommige buitenspelers zijn ongekend productiviteit en onopvallend, terwijl je ook behoorlijk veel buitenspelers hebt rondlopen die juist het tegenovergestelde zijn.

Wat voor type buitenspeler ben jij? Of wat voor type buitenspelers heb jij in je team zitten? Hieronder herken je of een buitenspeler gewoonweg tekort komt voor zijn positie:

1. Geen oog voor medespelers

Buitenspelers die egoïstisch zijn en hun eigen belang boven teambelang plaatsen, komen eigenlijk gewoon te kort voor iedere positie. Echter spelen dit type spelers vaak als vleugelaanvaller en is het met name voor een spits ongelooflijk lastig om met dit soort voetballers samen te spelen.

2. Stijf links- of rechtsbenig

Buitenspelers moeten in principe zowel met links als met rechts een goede voorzet kunnen geven. Hiermee blijf je verrassend voor iedere back en hoef je niet continue naar hetzelfde been te draaien.

3. Geen snelheid

Als buitenspeler moet je over voldoende snelheid beschikken om het je tegenstander echt lastig te kunnen maken. Helemaal als je op hoog niveau wilt voetballen. Wendbaarheid en techniek zijn tevens zeer belangrijke onderdelen voor buitenspelers.

4. Het maken van onnodige acties

Niet-functionele acties maken is voor veel buitenspelers belangrijker dan doelpunten scoren en assits geven. Dit is een typisch kenmerk van een buitenspeler die met een compleet verkeerde mentaliteit op het veld staat.