{"id":5188,"date":"2020-02-10T13:30:49","date_gmt":"2020-02-10T13:30:49","guid":{"rendered":"\/nieuws\/8-goede-eiwitbronnen-voor-vegetariers-en-veganisten\/"},"modified":"2023-03-31T09:05:29","modified_gmt":"2023-03-31T09:05:29","slug":"8-goede-eiwitbronnen-voor-vegetariers-en-veganisten","status":"publish","type":"post","link":"\/nieuws\/8-goede-eiwitbronnen-voor-vegetariers-en-veganisten\/","title":{"rendered":"8 goede eiwitbronnen voor vegetari\u00ebrs en veganisten"},"content":{"rendered":"
Het is niet enkel belangrijk wat je v\u00f3\u00f3r, maar ook wat je n\u00e1 een wedstrijd eet, op welke tijden je moet eten en hoe je je prestaties ermee kunt verbeteren. Al meerdere profvoetballers<\/a><\/span> zijn gestopt met het eten van vlees. Als vegetari\u00ebr hoef je je dus geen zorgen te maken over je eiwitten. Er bestaan naast vlees, vis en zuivel namelijk genoeg gezonde(re) alternatieven.<\/p>\n \\We hebben er acht voor je op een rijtje gezet.<\/p>\n Linzen zijn peulvruchten met een hoog eiwitgehalte. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijke linzensoep mee maken of ze los koken en als vleesvervanger gebruiken.<\/p>\n Zwarte, bruinen of witte bonen. Ze zijn allemaal ontzettend lekker en rijk aan eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Ze bieden veel gezondheidsvoordelen en zijn een prima vervanger voor vlees. Je hoeft ze alleen op tijd te weken, vervolgens te koken en naar smaak te brengen.<\/p>\n Havermout zit niet alleen vol met vezels en vitaminen, maar ook met eiwitten. Het is een populair product onder vegetari\u00ebrs. Je kunt het in een smoothie stoppen, of als pap samen met sojamelk en kaneel eten.<\/p>\n1. Linzen: 21 gram eiwit per 100 gram<\/strong><\/h2>\n
2. Bonen: 20 gram eiwit per 100 gram<\/strong><\/h2>\n
3. Havermout: 11 gram eiwit per 100 gram<\/strong><\/h2>\n
\n