{"id":4570,"date":"2017-12-22T12:03:56","date_gmt":"2017-12-22T12:03:56","guid":{"rendered":"\/nieuws\/waarom-je-geen-gefrituurd-eten-moet-eten-voor-een-wedstrijd\/"},"modified":"2017-12-22T12:03:56","modified_gmt":"2017-12-22T12:03:56","slug":"waarom-je-geen-gefrituurd-eten-moet-eten-voor-een-wedstrijd","status":"publish","type":"post","link":"\/nieuws\/waarom-je-geen-gefrituurd-eten-moet-eten-voor-een-wedstrijd\/","title":{"rendered":"Waarom je geen gefrituurd eten moet eten voor een wedstrijd"},"content":{"rendered":"

Professionele voetballers zullen nooit vlak voor of tijdens een wedstrijd\u00a0een zak friet of een broodje kroket naar binnen werken. Tenminste, dat dacht iedereen. Toch deed Michiel Kramer het gisteren toen hij in de rust even een broodje kroket naar binnen werkte. Maar wat is er eigenlijk zo slecht aan gefrituurd eten? Waarom zou je dat nooit moeten doen voor een wedstrijd of training?<\/strong> De gevolgen<\/strong> De reden waarom je nooit patat of andere gefrituurde snacks voor een wedstrijd moet eten, is\u00a0omdat\u00a0er heel veel zout en verzadigde vetten in zitten. Je kunt er een vermoeid gevoel van krijgen en het risico lopen dat je sneller gaat uitdrogen. Hierdoor zul je dus nooit 100% meer kunnen geven tijdens een wedstrijd.