Koude handen en voeten is een bekend fenomeen in de Nederlandse voetbalwereld. Sommige spelers zullen er nooit last van krijgen, maar de meeste spelers krijgen bij lage temperaturen regelmatig last van de koud. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je op kunt letten om dit probleem zoveel mogelijk tegen te gaan.

Bekijk hieronder wat je kunt doen tegen koude handen en voeten:

Handschoenen aandoen

Dit is de meest voor de hand liggende keuze, waar meeste spelers regelmatig gebruik van maken tijdens winterse voetbalwedstrijd. Zorg er wel voor dat je een handschoen met grip gebruikt, zodat je geen problemen krijgt wanneer je een bal moet ingooien.

Gebruik speciale gel/handcrème

Er bestaan handcrèmes die zorgen voor een betere bloedcirculatie in je handen. Hierdoor zul je minder snel last krijgen van koude vingertoppen, omdat je bloed beter naar de uiteinden van je vingers stroomt. Deze crème kun je smeren voordat je je handschoenen aantrekt. Je kunt het ook eventueel op je tenen smeren.

Dubbele sokken aandoen

Trek onder je kousen nog één extra paar sokken aan. Door de dubbele laag sokken worden je voeten lekker warm tijdens het sporten en zul je minder snel koude voeten krijgen.

Gezondere voeding tot je nemen

Voeding speelt een belangrijke rol bij de doorbloeding in je lichaam. Een slechte bloedsomloop komt vaak door de afvalstoffen die blijven hangen in de weefsels in je lichaam. Hierdoor verslechtert je doorbloeding en dat zorgt ervoor dat je sneller koude handen en voeten kan krijgen. Probeer dus zoveel mogelijk op je voeding te letten.

Hieronder staan een aantal zaken waar je om moet letten voor een betere doorbloeding:

- Drink voldoende water en thee

- Neem vitamine B, C en E tot je

- Stop met roken

- Ga meer sporten

- Eet knoflook

- Neem regelmatig een massage