Davy Klaassen maakte in de zomer van 2017 een veelbelovende transfer naar de Premier League en tekende een vijfjarig contract bij Everton FC. Inmiddels is hij via een omweg weer terug bij zijn oude liefde, waar hij vroeger al op bijzondere wijze terecht was gekomen.

Als Ajax er vroeger niet op tijd bij was geweest om Davy Klaassen binnen te halen, hadden zij die €27 miljoen (die ze van Everton ontvingen) wel op hun buik kunnen schrijven.

Stage

De talentvolle middenvelder speelde vroeger bij de amateurs van HVV de Zebra’s en HSV Wasmeer en speelde daar al op jonge leeftijd de sterren van de hemel. FC Utrecht was geïnteresseerd in Davy Klaassen en nodigde hem uit voor een stageperiode. Na een aantal proeftrainingen, mocht hij terugkomen voor een testwedstrijd. Tot Ajax zich er mee ging bemoeien, zij wouden de jonge Davy Klaassen plotseling ook graag binnenhalen.

Ajax of Utrecht?

Danny Blind nodigde hem nota benen op dezelfde dag van de testwedstrijd bij FC Utrecht uit voor een testwedstrijd bij Ajax. De vader van Davy Klaassen vroeg aan FC Utrecht of Davy eventueel op een andere dag zou kunnen komen voor een testwedstrijd. Het antwoord daarop was: Nee. Davy moest een beslissende keuze maken van FC Utrecht: Ajax of Utrecht? Hij koos uiteindelijk voor Ajax. En tot de dag van vandaag heeft hij daar nooit spijt van gehad.