Het Europees Kampioenschap voetbal is weer begonnen en als echte voetballiefhebber wil je natuurlijk niets missen. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze mogelijkheden om alle actie op je telefoon te volgen. In dit artikel geven we je handige tips zodat je niks hoeft te missen van het EK voetbal. Van het laatste nieuws tot de live wedstrijden, wij helpen je op weg!

Nieuwsapps en websites

Een uitstekende manier om continu op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen tijdens het EK voetbal is door gebruik te maken van nieuwsapps en websites die zich specifiek richten op sportverslaggeving. Er zijn tal van zowel Nederlandse als internationale platforms die speciale secties hebben gewijd aan het EK, waar je gedetailleerde informatie kunt vinden over alles wat met het toernooi te maken heeft.

Deze platforms bieden je niet alleen nieuws over de wedstrijden, maar ook diepgaande analyses, interviews met spelers, en uitgebreide statistieken. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij Voetbal International, NOS of ESPN voor het laatste nieuws en de meest actuele uitslagen. Deze bronnen houden je voortdurend geïnformeerd over de prestaties van je favoriete teams en spelers, en bieden daarnaast interessante achtergrondverhalen en previews van de komende wedstrijden.

Officiële EK app

De UEFA, de organisatie achter het EK voetbal, heeft ook een officiële app ontwikkeld. Met deze app heb je toegang tot exclusieve content, zoals video's, interviews en samenvattingen. Daarnaast kun je de wedstrijden live volgen via de app. Zo hoef je geen seconde te missen van het EK. Zo kun je online gemakkelijk alle EK voetbal uitslagen zien en weet je dus precies wat er gebeurt op het veld en ook erbuiten.

Sociale media

Sociale media spelen een grote rol tijdens het EK voetbal. Platforms zoals Twitter, Instagram en Facebook staan vol met posts en updates over de wedstrijden. Door populaire hashtags te volgen, zoals #EURO2020, blijf je eenvoudig op de hoogte van alle ontwikkelingen. Vergeet niet dat veel voetbaljournalisten en kenners ook actief zijn op sociale media, waardoor je interessante analyses en achtergrondinformatie kunt vinden.

Podcasts en YouTube kanalen

Een andere leuke manier om het EK te volgen is door te luisteren naar podcasts of te kijken naar YouTube-kanalen die zich richten op voetbal. Er zijn talloze fanatieke supporters en experts die hun visie delen via audio- en videofragmenten. Een greep uit de vele mogelijkheden zijn Studio Voetbal, De Derde Helft en Onze Oranje.

Live wedstrijden kijken

Natuurlijk wil je als voetbalfan de wedstrijden live kunnen bekijken en geen enkel moment van de actie missen. Gelukkig kun je tegenwoordig vrijwel elke wedstrijd streamen via je telefoon, tablet of computer, zodat je altijd en overal toegang hebt tot het live voetbal. Verschillende tv-zenders bieden hiervoor livestreams aan, zoals NOS en Ziggo Sport, die bekend staan om hun uitgebreide en kwalitatieve verslaggeving van sportevenementen.

Daarnaast zijn er ook diverse online platforms waarop je een abonnement kunt nemen, zoals ESPN of Viaplay, die je de mogelijkheid bieden om vanuit het comfort van je eigen huis te genieten van het spektakel op het veld. Met deze opties kun je niet alleen de wedstrijden live volgen, maar vaak ook profiteren van extra content zoals highlights, analyses en interviews, waardoor je ervaring nog rijker en completer wordt.