Waar de meeste (ex-)profvoetballers op 39-jarige leeftijd allang besloten hebben te stoppen, is Zlatan Ibrahimovic nog lang niet van plan een punt achter zijn loopbaan te zetten. Sterker nog, als we kijken naar zijn statistieken presteert hij zelfs uitstekend in de Serie A.

Met 10 goals in zes wedstrijden is Zlatan op het moment van schrijven de topscorer van de Serie A. Cristiano Ronaldo staat op plek 2 met acht goals uit vijf wedstrijden.

"Ze zeiden dat het onmogelijk was"

Waar de meeste mensen zich al snel laten demotiveren door negatieve uitlatingen van anderen, haalt Zlatan daar juist zijn kracht uit. "Ik wil AC Milan weer terugbrengen naar het niveau waar ze thuishoren. Toen ik naar Milaan kwam zeiden velen dat het onmogelijk was, maar hier houd ik juist van. Dit maakt de uitdaging nog aantrekkelijker. Ik doe juist het tegenovergestelde van wat iedereen tegen mij zegt." aldus Ibrahimovic tegenover Sky Sport Italia.

Comeback nationale elftal

Tegelijker is Zlatan momenteel in gesprek met de bondscoach van Zweden over een eventuele comeback. in 2016 besloot de Zweed een punt te zetten achter zijn interlandcarrière, maar hij ziet zichzelf graag weer schitteren op een eindtoernooi. De kans is dus groot dat Zlatan met Zweden zal deelnemen op het EK 2021.