Yassine Zakir heeft op z'n zachtst gezegd tot nu toe een zeer opmerkelijke voetbalcarriere achter de rug. De voormalig vleugelaanvaller van Telstar tekende in augustus 2021 pas zijn eerste profcontract ooit.

De geboren Amsterdammer voetbalde bij zaalvoetbalclub White Stones in Egmond aan Zee. Daar was hij een van de grote uitblinkers van het team. Ook werkte Yassine Zakir daarnaast nog enkele jaren als loodgieter. Dat hij het vanuit deze situatie heeft geschopt tot het profvoetbal, zagen weinig mensen uit zijn omgeving aankomen.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Telstar 1963 NV (@telstar1963nv)



"Twee jaar geleden was ik nog waterleidingen aan het vervangen. En als ik kijk waar ik nu staat, heb ik toch een mooie weg bewandeld. Veel mensen zeiden dat ik knettergek was en dat ik me moest focussen op een maatschappelijke carrière." vertelt Zakir tegenover NH Nieuws.

FC Lienden

Zakir speelde in de jeugd bij diverse Amsterdamse amateurclubs, Cambuur Leeuwarden en FC Groningen. Tot een debuut bij een profclub kwam hij nooit. Op 21-jarige leeftijd ging hij voor FC Lienden spelen in de derde divisie. In het 'coronaseizoen' 2020-2021 kwam hij niet aan spelen toe bij FC Lienden. Toch wist hij einde van dit seizoen de overstap te maken naar Telstar.

In september 2022 maakte hij een transfer naar de Roemeense tweededivisionist FC Metaloglobus.