Yannick Eduardo heeft een toptransfer weten te pakken nadat hij een sterk seizoen heeft afgesloten in de Onder 17 van NEC. De zestienjarige aanvaller heeft namelijk zijn eerste profcontract ondertekend en gaat vanaf 1 juli 2022 aan de slag bij de Duitse topclub RB Leipzig.

Yannick Eduardo speelde tot zijn veertiende nooit eerder voor een profclub. In 2020 speelde hij nog voor amateurclub Theole uit Tiel. Vanaf het seizoen 2020-2021 speelde hij voor NEC. In zijn tweede seizoen bij NEC begon er plotseling interesse te komen vanuit een aantal grote clubs.

"Haaland is mijn voorbeeld"

"Feyenoord zat voor mij op de tribune. Maar ook Eintracht Frankfurt en RB Leipzig meldde zich ineens. Tijdens de rondleiding bij RB Leipzig zag ik mijn nieuwe ploeggenoten. Ik wist meteen dat er veel werk aan de winkel is voor mij. Ik moet meer naar de gym. Haaland is mijn grote voorbeeld. Hij doet aan yoga en gaat hardlopen vlak voor het slapen. Dat ben ik nu ook gaan doen." vertelt Yannick Eduardo tegenover De Gelderlander. De zestienjarige aanvaller zal aankomend seizoen uitkomen voor RB Leipzig O17. Vanuit daar moet hij zichzelf bewijzen en stappen maken richting het eerste elftal.