We spraken onlangs met Urby Emanuelson en vroegen hem welke tips hij ambitieuze voetballers zou geven waarmee zij het maximale uit hun carrière kunnen halen.

De ex-speler van o.a. Ajax, AC Milan en AS Roma heeft op de absolute top gevoetbald en speelde o.a. samen met legendes als Zlatan Ibrahimovic, Clarence Seedorf, Andrea Pirlo en Kaká. Vanuit deze bijzondere ervaring geeft Urby Emanuelson de volgende 5 tips waar wij het volkomen mee eens zijn:

1. Plezier

Belangrijkste is dat je altijd plezier hebt in wat je doet. Zolang dat er is, presteer je altijd het beste.

2. Geloof in jezelf

Kritiek zal er altijd zijn. Er is altijd wel iemand die wat negatiefs over je te zeggen heeft. Zolang jij maar het geloof in jezelf houdt en het gevoel hebt dat niemand je kan verslaan kan je heel ver komen.

3. Stoïcijns zijn

Iedereen bewandelt zijn eigen weg. Laat je daarom niet afleiden of beïnvloeden door anderen. Jij hebt een doel voor ogen. Voor de één duurt het misschien wat langer dan de ander om te komen waar ze willen zijn.

4. Doorzettingsvermogen

Je moet nooit opgeven en keihard willen werken om de beste te zijn. Niemand weet waar zijn plafond is of bij welke club hij zal gaan eindigen. Zolang jij maar voor je gevoel hebt dat je er alles aan heb gedaan.

5. Durf je gevoelens te uiten

Topsport is een harde wereld. Daarom moet je over problemen die zich voor kunnen spelen praten met de mensen in je directe omgeving. Je problemen moet je nooit meenemen in het veld. Daardoor gaan je prestaties namelijk achteruit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetballoopbaan.nl (@voetballoopbaan) op