Word je echt fitter van hardlopen? Het is een vraag waar steeds meer voetballers mee in de maag zitten. Omdat hardlopen qua belasting best zwaar kan zijn, denken veel voetballers automatisch dat het goed is voor je uithoudingsvermogen. Dat is het ook zeker, maar niet voor je de uithoudingsvermogen die je nodig hebt als voetballer.

Voetbal is een intervalsport, dus moet je intervaltrainingen doen om er conditioneel ook echt sterker van te worden als voetballer. Uit sommige onderzoeken is zelfs gebleken dat je trager kan worden van langdurige hardloopsessies waarbij je continue op één tempo loopt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Not all cushioning is created equal. Run above the rest in the latest #UAHOVR Phantom. Shop link in bio. #WEWILL

Een bericht gedeeld door Under Armour (@underarmour) op

Trager worden van hardlopen?

Met lange duurlopen leg je de focus op de langzame spiervezels, terwijl je als voetballer juist met name je snelle spiervezels gebruikt in een wedstrijd. Wanneer je te vaak je langzame spiervezel traint, loop je volgens de onderzoeken dus het risico minder snel en explosief te worden.

Conclusie

Zorg dat je voornamelijk de focus legt op interval trainingen en niet op duurtrainingen. Train zoals je voetbalt. In onze trainingsprogramma's gaan we dieper in op deze stof en leer je hoe je echt functioneel kunt trainen als een voetballer.