Voor veel clubs is het nieuwe seizoen alweer begonnen en dat gaat vaak in combinatie met het uitreiken met de trainings- en presentatiekleding van het nieuwe seizoen. Bij veel clubs wordt de kleding direct uitgereikt met een rugnummer. Dit kan nog wel eens voor ruis zorgen binnen de selectie. De trainer bepaalt meestal welke speler welke rugnummer toegewezen krijgt. Als er vijf spitsen in de selectie zitten, kunnen we maar drie spitsen rugnummer 7, 9 en 11 krijgen. Twee spitsen zullen dus 'geslachtofferd' worden met een nummer boven de 11.

Rugnummer vs prestaties Een rugnummer zegt echter helemaal niks over de keuzes die een trainer uiteindelijk gaat maken als hij een basiselftal gaat samenstellen. Je zult jezelf moeten bewijzen vanaf de eerste training in de voorbereid van je kwaliteiten. Daarom is het ook belangrijk om de gehele voorbereiding aanwezig te zijn en niet nog een vakantie in te lasten tijdens de voorbereiding. Je zult iedere training en oefenwedstrijd nodig hebben om 100% gas te geven en je trainer te overtuigen van jouw kwaliteiten. Het maakt dan niet uit of je rugnummer 9, 10 of 23 hebt. De veldprestaties die jij levert bepalen of je een basisplek krijgt, of niet. Het hele seizoen lang.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, conditie en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jouw naar een hoger niveau tillen. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie over alle programma’s! voetballoopbaan netwerken hoe word je prof techniek trainen snelheid kracht blessures https://www.youtube.com/watch?v=p-c1i-EvY_A


vl voetballoopbaan member aanmelden profvoetballer worden