Kan een vriendenteam een uitweg zijn van al je problemen? Jazeker. Tenminste, als je er voor openstaat. Je kent het wel, die vrienden die je continue blijven stalken om over te stappen naar een vriendenteam, terwijl jij liever nog even een paar jaar serieus wil voetballen. Maar waarom kan het voor sommige voetballers toch verstandig zijn om die overstap te maken? Het is vaak een zeer persoonlijk verhaal, maar als je bij de onderstaande punten een gevoel hebt, kan het wel degelijk verstandig zijn om die keuze te gaan maken: Geen stress meer om een basisplaats Je hebt continue een druk om goed te presteren, maar daar slaag je niet altijd. Je staat regelmatig wissel en daar kun je moeilijk mee omgaan. Bij een vriendenteam zal je daar absoluut geen stress meer van krijgen. Geen ruzie meer met de trainer Ruzies met de trainer ontstaan tevens vaak door prestatiedruk. De trainer heeft een bepaald verwachtingspatroon van jou, terwijl jij daar moeilijk aan kan voldoen. Bij een vriendenteam heb je vaak geen (serieuze) trainer en zul je met een heel ander gevoel op het veld staan.

Met meer plezier naar trainingen en wedstrijden Plezier is heel belangrijk, helemaal als voetbal je hobby is. Kijk dus goed naar je ambitie, want als je weet dat je niet meer hoger op wilt gaan, zul je moeilijk je plezier vinden in een team waar hoge prestaties van je worden verwacht. Derde helft is belangrijker dan de eerste en tweede helft Dit is vaak de belangrijkste reden waarom voetballers overstappen naar een vriendenteam: de derde helft. Een patatje eten, een biertje drinken en urenlang in de kantine blijven hangen. Dat is vaak waar het allemaal om draait in een vriendenteam.


Wil jij niet in een vriendenteam eindigen en liever stappen maken als voetballer? Meld je dan hieronder aan op het grootste online voetbalnetwerk van Nederland en kom in contact met andere ambitieuze spelers en trainers! 7CCBC8D4-8749-4555-A120-91A9F3C24D09