Zodra het seizoen is afgelopen, krijg je plotseling te maken met zeeën van tijd. Dit kan een goed of slecht teken zijn. Want de manier hoe jij met je vrije tijd omgaat, bepaalt hoe jij straks aan het nieuwe seizoen gaat beginnen.

Daarom geven we je alvast vier belangrijke zaken waar je op moet letten als het voetbalseizoen is afgelopen.

1. Voeding

Voeding is niet alleen belangrijk wanneer je wedstrijden en trainingen hebt, maar ook als het seizoen afgelopen is moet je zeer goed op je voeding letten. Je loopt namelijk een groot risico om in gewicht aan te komen of af te vallen als het voetbalseizoen afgelopen is. Een tijdelijk 'off-season dieet' zou je kunnen helpen om je voeding goed onder controle te houden.

2. Motivatie

Zorg dat je volledig gemotiveerd blijft als het seizoen is afgelopen. Of je een goed of slecht seizoen achter de rug hebt, zorg dat je in het nieuwe seizoen progressie boekt en betere resultaten neerzet. Via onze Instagrampagina geven we je dagelijks een flinke portie motivatie wat je zeker gaat helpen om de zomerstop ze positief mogelijk te ervaren.

3. Individuele trainingen

Zodra de teamtrainingen zijn afgelopen, worden je individuele trainingen nóg belangrijker. Tijdens de zomerstop heb je alle tijd om je conditie op pijl te houden of te verbeteren. Ook heb je meer tijd om aan je zwakke punten te werken zoals je bijv. je snelheid, traptechniek, zwakke been, afronding op doel en meer.

4. Eventuele transferkeuze

Een transferkeuze is pas belangrijk als je niet tevreden bent bij je huidige club of als je gewoonweg toe bent aan een nieuw hoofdstuk in je carrière. Hierbij is het belangrijk dat je goed gaat kijken bij welke club jij het beste tot je recht komt.