Ollie Watkins heeft onthuld dat hij een ongelooflijke voorspelling deed enkele uren voordat Engeland de finale van Euro 2024 bereikte. De ster van Aston Villa scoorde een prachtig doelpunt in blessuretijd om Engeland een 2-1 overwinning te bezorgen op Nederland. Dit was het eerste toernooidoelpunt voor de 28-jarige Watkins, in slechts zijn tweede invalbeurt bij Euro 2024.

De Three Lions nemen het nu op tegen Spanje, dat met 2-1 van Frankrijk won, in de finale. Watkins hoopt opnieuw een belangrijke rol te spelen in de wedstrijd, of dat nu vanaf de bank is of als basisspeler.

In een interview met ITV Sport na de wedstrijd onthulde Watkins dat hij voor de wedstrijd een angstaanjagend nauwkeurige voorspelling had gedaan aan Palmer, die hij tussen hen beiden hield.

Cole Palmer & Ollie Watkins

Hij zei: "Ik zweer op mijn leven - ik zei tegen Cole Palmer, 'We komen er vandaag in en jij gaat me een assist geven'. Daarom was ik zo blij met hem. Ik wist, zodra hij de bal kreeg, dat hij mij zou inspelen. Je moet hebberig zijn, aannemen en afmaken. Toen ik de bal in de hoek zag gaan, was het het beste gevoel ooit."

"Er is veel kritiek geweest op ons, maar uiteindelijk staan we in de finale. Dat is het enige dat telt, dus vergeet al het lawaai van buitenaf. We staan in de finale."

Engeland speelt zondag tegen Spanje in wat hun tweede opeenvolgende EK-finale zal zijn.