Gerson Rodrigues is pas 24 jaar oud maar heeft al veel bijzondere dingen mogen meemaken in zijn carrière. De voetballer uit Luxemburg kwam in 2017 naar Nederland om zijn geluk te beproeven bij Telstar, maar dat avontuur liep niet zoals gepland.

Rodrigues kon zijn stempel niet drukken in Velsen-zuid en belandde al snel op de bank. Als bankzitter in de Jupiler League heb je de clubs niet voor het uitkiezen, dus koos hij voor een wanhopige overstap naar FC Sheriff Tiraspol in Moldavië. Toch wist hij in Moldavië veel indruk te maken. Met acht goals uit 23 wedstrijden wist hij de scouts van de Japanse club Júbilo Iwata te overtuigen van zijn kwaliteiten en dat leverde hem een mooie transfer op naar de hoogste voetbalcompetitie in Japan.

Vijfjarig contract Veel wedstrijden in Japan had Rodrigues niet nodig om zijn volgende stap te maken in zijn carrière. Na slechtst 15 competitie wedstrijden waarin hij vijf keer scoorde, klopte de Oekraïense topclub Dinamo Kiev aan de deur. Maar liefst €2 miljoen betaalde Dinamo Kiev om de international van Luxemburg voor vijf seizoen vast te leggen. Een bijzonder verhaal waarin duidelijk is via wat voor bizarre omweg je als voetballer jezelf omhoog kunt werken. Gerson Rodrigues gaat met een miljoenencontract met Dinamo Kiev de Champions League in, terwijl hij nog geen twee jaar geleden bankzitter was in de Jupiler League.


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, techniek, duelkracht, conditie en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jouw naar een hoger niveau tillen. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie over alle programma’s! voetballoopbaan netwerken hoe word je prof techniek trainen snelheid kracht blessures https://www.youtube.com/watch?v=p-c1i-EvY_A


vl voetballoopbaan member aanmelden profvoetballer worden