Het is al ruim zes jaar geleden dat Jermain Defoe min of meer werd afgeschreven nadat hij in 2013 een transfer maakte van Tottenham Hotspur naar Toronto FC. Defoe was destijds 31 jaar oud, ruim 13 jaar actief als prof en was gezien zijn leeftijd en transfer naar Canada klaar voor een mooi voetbalpensioen.

De Engelse spits dacht er echter compleet anders over. Hij was namelijk nog lang niet 'op', en kon zeker nog wel een tijdje doorgaan. Na één seizoen bij Toronto FC kwam hij in 2014 dan ook weer terug naar de Premier League. Hij besloot veganistisch te worden, keihard te trainen en had zelfs de ambitie een comeback te maken in het nationale elftal van Engeland.

Dit bericht bekijken op Instagram

@iamjermaindefoe is inmiddels 36 jaar oud, speelt nog steeds in de Premier League en heeft er nog absoluut geen genoeg van. Al 20 jaar lang speelt hij in de Premier League en dat allemaal omdat hij bereid is in zichzelf te investeren. Het is een mindset. Hard work pays off! (Video via @jonny_velocity) Leeftijd: 36 Premier League seizoenen: 20 Inzet: 100 Excuses: 0 Bestel het trainingsprogramma Snelheid & Explosiviteit en verbeter je snelheid binnen 4 weken! Link staat in de bio. 👉 Follow | @voetballoopbaan 🏋️‍♀️ Trainingsprogramma | link in bio 💻 Netwerk | +5.000 members 🔗 Website | link in bio 📱 Facebook | Voetballoopbaan.nl 📬 Vragen? | Info@voetballoopbaan.nl of DM

Een bericht gedeeld door Voetballoopbaan.nl (@voetballoopbaan) op

Premier League-comeback

Hij tekende een contract bij Sunderland, waar hij in drie seizoenen tijd 87 wedstrijden speelde en 34 doelpunten maakte. Geen verkeerde stats voor zijn leeftijd, en het leverde hem dé gedroomde comeback bij het Engelse elftal op. Maar daar bleef het niet bij. Want zelfs op 35-jarige leeftijd waren er nog Premier League-clubs geïnteresseerd in hem. Hij koos in 2017 voor AFC Bournemouth, maar daar kwam hij niet veel aan spelen toe.

Schots avontuur

AFC Bournemouth besloot hem daarom na 1,5 seizoen te verhuren aan Rangers FC. Bij Rangers gaat Jermain Defoe echter wel gewoon vrolijk door met presteren. Zo wist hij in zijn eerste halfjaar in Schotland 8 goals in 17 wedstrijden te scoren en staat de teller dit seizoen op 10 goals uit 10 wedstrijden. En dat voor iemand van 37 jaar oud (!). Jermain Defoe is een inspiratiebron voor velen.