Randell Harrevelt is een naam die je misschien niet heel bekend in de oren klinkt. Niet zo gek, want de Amsterdammer is een avonturier die zijn geluk veelal (ver) over de grens beproefd.

Zo speelde de voetbalnomaad o.a. in IJsland, Malta, Cyprus en Zweden en is hij tegenwoordig te vinden in de Mongolische hoofdstad Ulaanbaatar. Harrevelt speelt bij Anduud City FC en vertelt in gesprek met VICE Sports openhartig hoe hij daar is beland, wat hij verdient en meer.  

voetballoopbaan

8500 km van Amsterdam

  "Ik kreeg te horen dat de transfermarkt in Mongolië nog open was, dus ging ik allemaal Facebookpagina's van Mongolische voetbalclubs liken. Plotseling kreeg ik een berichtje van de directeur (een Duitse man) van Anduud City FC, die me vertelde dat hij nog op zoek was naar een spits. Het ging heel snel. Hij betaalde een vliegticket voor me en regelde een appartement waar ik nu met een paar teamgenoten woon. De Salarissen zijn hier verder prima. De buitenlandse spelers verdienen zo'n €4.000,- tot €7.000,- netto per maand. Ik heb geen vaste lasten hier, dus ik kan lekker sparen." vertelt de 26-jarige aanvaller. Lees het complete interview op de website van VICE Sports waarin hij meer vertelt over hoe de lokale bevolking in Mongolië is en hij is daar als buitenlander leeft.  

 

 

voetballoopbaan buitenlandse avontuur in azie  

 

Slagingskans in het buitenland

Er zijn veel Nederlandse voetballers die hun geluk beproeven in verre landen. Sommigen slagen erin om een veel geld te verdienen en een mooi leven te leiden, terwijl er ook veel voetballers zijn die hartstikke ongelukkig zijn in het buitenland en hun geld vaak niet netjes uitbetaald krijgen. Het is dus belangrijk om goed na te denken als je overweegt om naar het buitenland te gaan. Heeft de club waar wil gaan voetballen een goed imago? Zijn er meerdere buitenlandse spelers actief bij de club? Wat zijn de belastingvoordelen in het land? Ga je in een westerse stad wonen of is de cultuur compleet anders dan je gewend bent? Het zijn allemaal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.