Verdedigers en snelheid, je ziet het in Nederland niet heel vaak. Zelfs in de Eredivisie beschikken maar weinig voetballers over een goede startsnelheid en versnellingsvermogen, maar in de Europese top is het absoluut een strenge eis om hierover te beschikken als CV. Virgil van Dijk liet een tijdje terug in het met 2-0 gewonnen duel tegen Wolverhampton Wanderers al zien waarom snelheid zo belangrijk is voor centrale verdedigers. Snelle spitsen kunnen namelijk in 1 tegen 1-situatie levensgevaarlijk zijn als er in de verdediging niet voldoende snelheid aanwezig is.

Adama Traoré in de video kun je zien hoe de Nederlandse verdediger zonder moeite een sprintduel wint van één van de snelste spitsen van de wereld: Adama Traoré. Op FIFA heeft Traoré een pace van 96..


Wil jij jezelf als voetballer verbeteren op het gebied van snelheid, explosiviteit, duelkracht, conditie en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jouw naar een hoger niveau tillen. Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie voor alle programma’s! conditietraining voetbal fitter worden sneller explosiever https://www.youtube.com/watch?v=vMBouR07TWg https://www.youtube.com/watch?v=b8EXerTy8pQ


vl voetballoopbaan member aanmelden profvoetballer worden