Als voetballer werk je vaak samen met allerlei verschillende soorten mensen om je prestaties te optimaliseren. Zo hebben de meeste voetballers een personal trainer, diëtist(e), mental coach en natuurlijk een zaakwaarnemer. Dayot Upamecano had echter een hele andere coach in armen genomen om zijn prestaties te verbeteren.

De verdediger van Bayern Munchen is na de coronaperiode namelijk aan de slag gegaan met een operazanger. Tijdens de coronaperiode was er geen publiek in stadions en kostte het Upamecano vrijwel geen moeite om zijn teamgenoten te coachen.

Echter sinds de terugkeer van het publiek in de stadions heeft Upamecano enorm veel moeite gehad met het coachen van zijn teamgenoten. Zo had hij na iedere wedstrijd een schorre stem en moest zijn stem dagenlang herstellen van een wedstrijd.

Stemtraining

De Franse international zocht iemand die hem kon helpen om zijn stem te trainen. Hij kwam uit bij een operazanger die hem uiteindelijk heeft geholpen om efficiënter gebruik te maken van zijn stem. Hierdoor kan hij zijn teamgenoten nu beter aansturen en heeft hij na een wedstrijd veel minder last van zijn stem.