Lassina Traoré is absoluut een van de grote beloftes van Ajax. De pas negentienjarige spits groeide op in Burkina Faso, maakte in 2017 een transfer naar Ajax Cape Town en tekende begin 2019 een 3,5 jarig contract bij het 'grote Ajax'.

De Burkinees heeft echter een compleet andere jeugdopleiding genoten dan zijn huidige teamgenoten. Traoré speelde namelijk zijn hele jeugd op blote voeten. Hij ging pas voor het eerst met voetbalschoenen spelen toen hij stage mocht lopen bij Ajax. "Het is een regel bij Rahimo FC (de club waar hij speelde in Burkina Faso) dat jeugdspelers altijd op blote voeten moeten spelen. Dit doen ze om spelers een betere techniek en meer balgevoel aan te leren. Ik speelde pas voor het eerst echt op voetbalschoenen toen ik hier stage mocht lopen." vertelt Traoré.

  Bij Ajax gaat het momenteel prima met Traoré. Met 9 goals en 9 assists in 18 wedstrijden voor zowel Ajax 1 als Jong Ajax zien zijn statistieken er netjes uit. Met name dankzij de 5 goals die hij scoorde in de uitwedstrijd tegen VVV heeft hij, tot op het moment van schrijven, een mooi gemiddelde weten te creëren.

(via Transfermarkt.de)