Tom Saintfiet is een naam die je waarschijnlijk niet eerder heb gehoord. Tenminste, wel als je recentelijk wedstrijden hebt gekeken van het nationale elftal van Gambia. De 50-jarige oefenmeester sloot in 1997 zijn 6 jaar-durende profvoetbalcarrière af bij het Belgische Boom FC. Twee jaar later begon voor hem het échte werk.

Hij startte in 1999 namelijk als hoofdtrainer bij de Belgische amateurclub SK Beerse. Dat was het begin van een zeer avontuurlijke exotische trainerscarrière die nog volop in gang is. Naast België was Tom Saintfiet in maar liefst 19 verschillende landen actief als (assistent) trainer. Van de Faeröer Eilanden tot Trinidad en Tobago. Elke exotische kans die hij voorgesteld kreeg, greep hij met beide handen. Een terecht, want het leven is één groot avontuur.

De carrière van Tom Saintfiet

Tom Saintfiet is in de volgende landen actief geweest: België, Faeröer Eilanden, Nederland, Qatar, Duitsland, Finland, Namibië, Zimbabwe, Emiraten, Ethopië, Nigeria, Tanzania, Jemen, Malawi, Zuid-Afrika, Togo, Bangladesh, Trinidad en Tobago, Malta en Gambia. In Gambia is hij sinds 2018 actief als hoofdtrainer van het nationale elftal. Dit is gelijk zijn langste werkgever ooit. Bij al zijn vorige werkgevers was hij, op Namibië na (twee jaar), nooit langer dan één seizoen actief.

Zijn Wikipedia-pagina ziet er als volgt uit: