Thiago Motta heeft een geweldige voetbalcarriere achter de rug. De van oorsprong Braziliaanse ex-prof speelde o.a. voor FC Barcelona, Inter en PSG en besloot afgelopen zomer op 35-jarige leeftijd een punt te zetten achter zijn carriere.

Sinds begin van dit seizoen is Motta trainer van PSG onder 19 en daar heeft hij nogal opvallende ambities. Hij wil namelijk een nieuw systeem invoeren waar je waarschijnlijk nog nooit eerder van gehoord hebt, namelijk 2-7-2 formatie. Ja, je leest het goed. Een systeem waarbij de keeper in balbezit als defensieve middenvelder komt te spelen.

"Ik wil zeer verdedigend gaan spelen waarbij we het compact houden, hoog druk zetten en voornamelijk zonder bal gevaarlijk zijn. Als wij in balbezit zijn wil ik dat iedere speler aan de bal minimaal twee of drie opties heeft om een teamgenoot in te spelen. De keeper wordt één van de zeven middenvelders." vertelt Motta.

Bijzondere denkwijze 

Omdat verdedigen bij aanvallers begint en aanvallen bij verdedigers vindt de Braziliaan dat de keeper met name in de opbouw daar een grotere rol in moet spelen. Vandaar dat hij de keeper neerzet als een veldspeler.