Statistiekenbureau CIES Football Observatory doet dagelijks wel tientallen onderzoeken naar vrijwel alle data die er in de voetbalwereld te verzamelen is. Dit keer deden ze een onderzoek naar welke clubs de beste balcirculatie ter wereld hebben. De balcirculatie wordt bepaald door twee factoren: de hoeveelheid passes per wedstrijd en de lengte van iedere pass. Waar je wellicht een team als Manchester City, Liverpool of Bayern München in de top 3 verwacht, moet City genoegen nemen met plek 6, Bayern München met plek 5 en Liverpool met plek 8.

(stats via CIES Football Observatory)
  Koploper celtic Celtic heeft momenteel de allerbeste balcirculatie ter wereld. De Schotse club bemachtigt de eerste plek met een balcirculatie van 12,8 km per wedstrijd. Dinamo Zagbreb staat samen met Ajax op plek 2 met 11,8 km per wedstrijd. Feyenoord staat op plek 16 met 10,9 km per wedstrijd.


Wil jij jezelf verbeteren op het gebied van kracht, snelheid, voeding, blessuregevoeligheid en meer? Dan kunnen onze trainingsprogramma's jou helpen om het maximale uit je voetbalcarrière te halen.